Reservering / Boeken

Kite Surfen

Sint Joris Baai

De absolute toplocatie voor kitesurfers op Curaçao is de Sint Joris Baai. De Sint Joris Baai is feitelijk een groot binnenmeer dat via een kanaal in verbinding staat met de Caribische Zee. De Sint Joris Baai is erg populair bij de Curaçaoënaars zelf, maar trekt daarnaast ook veel toeristen waaronder watersporters. Het is een gemakkelijk bereikbare locatie, kent een aanlandige wind, is de eerste 40 meter ondiep en heeft doorgaans een spiegelglad wateroppervlak. Ideaal voor mensen die het kitesurfen nog moeten leren of over weinig ervaring beschikken. 

Voor de meer gevorderde kitesurfers zijn er op Curaçao nog andere spots te bevaren zoals Marriot en Marie Pompoen. Voor beide locaties geldt een aanlandige, parallel aan de kust waaiende wind. Het is echter niet gemakkelijk om op deze plekken in- en uit het water te stappen, omdat je dan jezelf tussen de stenen moet laveren. Voor beginners zijn Marriot en Marie Pompoen derhalve niet geschikt.

Klein Curaçao

Kitesurfers die de sport zeer goed onder de knie hebben, togen naar Klein Curaçao. Klein Curaçao is een onbewoond eiland dat op 10 kilometer afstand ten zuidoosten van Curaçao ligt. Het kiten op Klein Curaçao is heel mooi maar ook heel moeilijk en dus alleen geschikt voor gevorderden. De golven rondom het kleine eilandje zijn namelijk hoog en de wind is zijwaarts.

Er mogen dan wel geen mensen op Klein Curaçao wonen, er worden wel dagelijks dagtochten naar het miniparadijsje georganiseerd. Naast het kitesurfen wordt er in het water dat Klein Curaçao omspoelt veel gesnorkeld en gedoken. Het eilandje bezat vroeger een rijke flora en fauna, echter nadat er massaal fosfaat werd gewonnen is een groot deel van deze natuurrijkdom helaas verdwenen. Klein Curaçao is overigens nog steeds een belangrijke broedplaats voor tal van vogelsoorten.

Datum (optioneel)